Werkwijze en bestellen van een portret

Hoe ik werk

Dieren zijn fantastische modellen. Ze zijn puur, ze zijn zoals ze zijn en zodra ze op hun gemak zijn geven ze hun kwaliteiten prijs. Dat maakt ze heel bijzonder om mee te werken. Ze zijn ook beweeglijk, en vaak onvoorspelbaar. Daarom werk ik nooit naar het leven. Voor het portretteren zijn er daarom verschillende opties.

Optie 1

Ik kom bij u langs. Ik zie het dier in levende lijve, in beweging en in rust. U vertelt mij over het karakter en over welke zaken u van belang vindt bij het vervaardigen van het portret. Ik maak een uitgebreide fotoreportage. Samen bekijken we welke foto of foto's als basis voor het portret zullen dienen. Aan de hand van de foto's ga ik aan de slag in het atelier.

Optie 2

U stuurt mij foto's van uw dier. Een enkele foto waarop het dier precies zo staat als u het graag afgebeeld wilt hebben kan voldoende zijn, maar graag ontvang ik aanvullend beeldmateriaal waarop in ieder geval de ogen en vachtkleur goed uitkomen. In het geval u vele foto's heeft, maar allemaal van matige kwaliteit of net niet in die ene houding die het dier recht doet, beoordeel ik de foto's op geschiktheid om deze te combineren. Dit is mogelijk dankzij mijn studie van de anatomie, maar kent natuurlijk zijn grenzen. Zeker voor overleden huisdieren is dit soms dé manier om tot een portret van hoge kwaliteit te komen. Het portret overstijgt dan de beschikbare foto's en kan zo een heel waardevol aandenken zijn! Bij combineren van foto's zult u eerst de schets voorgelegd krijgen voor ik het portret ga uitwerken.

Het vervolg

Nadat we de wijze van portretteren zijn overeengekomen, wat betreft gebruikte materialen, houding en afmetingen, stuur ik een bevestigingsmail waarin ik ook vermeld wat de levertijd zal zijn. Houdt u alstublieft rekening met een levertijd van enkele weken voor aquarel en klein werk op doek, tot enkele maanden voor grotere formaten op doek. Het portret is maatwerk en wordt met de grootste aandacht vervaardigd.

Als het portret eenmaal af is, krijgt u een mail met het portret. 

Als u tevreden bent zend ik portret en factuur toe. U kunt het portret uiteraard ook komen afhalen aan het atelier.