Biografie

Na mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Tilburg vestigde ik me al vlug als vrij kunstenaar. Na enkele omzwervingen kwam ik terecht in het Zeeuwse plaatsje Oostburg, waar ik inmiddels de beschikking heb over een gloednieuw atelier.

Vanuit Oostburg werk ik in opdracht voor klanten in binnen- en buitenland en ik ga graag een uitdaging aan. Maar ook neem ik de tijd voor vrij werk.

Vanaf het begin werd ik gefascineerd door de levende natuur, en in het bijzonder door paarden. Om dieren zo levensgetrouw mogelijk vast te leggen is geduld nodig,  en de bereidheid om goed te kijken. Niet alleen naar anatomie (ik heb de meest gangbare huisdieren grondig anatomisch bestudeerd) en de stofuitdrukking, dus bijvoorbeeld de zachtheid van haren, en de glans op ogen en snuiten, maar vooral ook naar de manier waarop dieren zich gedragen, zowel als ze zich onbespied wanen als in hun relatie tot ons. Ik probeer hun karakter, hun bewegingen en hun eigenheid vast te leggen.

Vaak gebruik ik levende modellen om te schetsen, en telkens leer ik weer iets nieuws.

Ik werk graag in aquarel, een vorm van schilderen die vaak als wat lastig wordt ervaren. Persoonlijk vind ik de dunne lagen die je over elkaar heen legt, en de grote veelzijdigheid van het materiaal juist erg fijn werken. De transparantie helpt om het werk ruimtelijk en luchtig te houden.

Daarnaast werk ik in acryl, een medium dat grote uitdagingen meebrengt maar dat zeer duurzaam is.